Ny barne og ungdomsarbeider i menigheten

Det er med stor glede å meddele at vi fra 1. august har en ny barne og ungdomsarbeider på plass i 50 % stilling i menigheten vår. Stillingen har vært utlyst i ett år og i vinter ble Leonie kalt av menigheten og hun takket ja. Vi har tro på at dette blir til stor velsingelse for både store og små.

Her kan du lese hva hun har svart da vi utfordret henne på noen spørsmål for å bli enda bedre kjent med henne.

Foto: Rita Aglen

De fleste i menigheten vet nok hvem du er, men kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Leonie, er 21 år, og ble født i Nederland. Da jeg var 10 år flyttet hele familien (Arno, Gerda, Danielle, Janka, Natan) til Salsnes, hvor jeg har vokst opp! Vi begynte å gå i Namsos Frikirke i 2009, og jeg er utrolig takknemlig for at jeg kan kalle menigheten min andre familie, og kirken mitt andre hjem!

Da jeg var 13 år ble jeg påkjørt av en bil, og var ganske nær døden. Men Gud i sin godhet bestemte at Han hadde andre planer for livet mitt, og jeg overlevde. Selv var jeg ikke begeistret for dette, og jeg våknet i sykehuset ganske sint. Jeg hadde det vanskelig på skolen og hjemme, og jeg hadde ikke lyst til å leve videre, jeg skjønte ikke poenget. Men etter en stund med mye tvil og negative tanker, talte Gud sannhet inn i livet mitt; at livet mitt hadde mening, at Gud ikke var ferdig med meg, og at Han hadde en plan for livet mitt. Så fant jeg ut at det eneste jeg kunne gjøre var å overgi livet til Ham, og følge Ham hvor Han ledet meg! Siden da har Han forandret hjertet mitt og livet mitt, og jeg er så utrolig glad for å være i live og få lov til å kalle meg selv Guds barn og tjene Ham!

Du har tidligere gått i Namsos Frikirke men reiste ut for en tid tilbake. Fortell om hvor og hva.

De siste 3 årene har jeg studert en bachelorgrad i historie og politikk i Exeter, i England. Det har vært helt utrolig hvordan Gud har gitt meg denne muligheten, og hvor utrolig god han har vært mot meg de siste årene. Jeg har lært så mye på skolen, men enda mer om livet og om Gud. Jeg har fått muligheten til å vitne om Jesus til andre studenter fra hele verden, og møtt mange fantastiske kristne brødre og søstre.

Hvilke nådegaver opplever du at Gud har gitt deg?

Jeg har opplevd at Gud har gitt meg å være gjestfri og medfølende, å bygge relasjoner for å velsigne andre mennesker. Han har også gitt meg en utrolig glede over Ordet, og formidling av evangeliet.

Jeg føler også at Gud har gitt meg et hjerte for misjon, og håper å reise ut som misjonær en gang i framtiden, hvis det er Guds plan!

Hvordan tror du det blir å være barne- og ungdomsarbeider i Namsos frikirke? Og hva gleder du deg mest til?

Jeg tror det blir en spennende utfordring, men mest av alt at det blir UTROLIG GØY! Jeg gleder meg til å være en del av familien i Namsos Frikirke, til å fortelle barn og unge om Jesus! Gleder meg også masse til å finne på masse sprell og prøve ut nye ting! Jeg gleder meg til å se barn og unge bli kjent med Jesus, bli glad i Ordet og oppleve Hans nåde og kjærlighet! I tillegg til å være barne- og ungdomsarbeider skal jeg forhåpentligvis ta et årsstudium i kristendomskunnskap, som jeg også gleder meg veldig til!

Hva er din favorittbibelhistorie og hvorfor?

En historie som betyr mye for meg er historien om pottemakeren i Jeremia! Det er så fantastisk å se hvordan Gud bruker de vanskelige tingene i livet til å forme oss, til å bli det vi er skapt til å være. Når vi roter det til, gir Gud ikke opp, men Han gir oss en ny start. Den historien gir så mye håp, særlig når man går gjennom ting i livet som man ikke skjønner eller som virker meningsløst. Men Gud er trofast og tålmodig med oss, Han lager vakre ting av det knuste!

Flotte ord fra vår nye ansatt i menigheten. Vi ønsker henne varmt velkommen og Guds velsignelse og ledelse i tjenesten som står foran henne.