Andakt: Hva lever du for? (uke 34)

Andakt: Hva lever du for?  (uke 34)

Av Gjermund Aglen foro: Pixabay

Hva lever du for?

«Og han døde for alle, for at de som lever, ikke lenger skal leve for seg selv, men for ham som døde og sto opp for dem.»

2. Kor. 5, 15

“Are the things you are living for worth Christ dying for?”

Leonard Ravenhill

Den amerikanske vekkelsespredikanten Leonard Ravenhill stilte dette spørsmålet; er de tingene du lever for, verdt Kristus å dø for? Kanskje noe å tenke over for travle mennesker i Norge i dag?

Hva lever du for?

Kanskje litt vanskelig å svare på, men de fleste av oss vil nok kunne gi en ganske god liste, dersom vi ble utfordret. Vi vil vel gjerne si at vi lever for familien, for venner og de vi er glade i, vi lever for å kunne gi dem et godt liv, vi som er kristne vil vel gjerne også si at vi lever for Jesus, for menigheten og for våre søsken i troen. Dette er nok det vi gjerne vil svare, fordi vi tenker oss at det kanskje er «rett» svar.

Likevel viser ofte prioriteringene våre noe annet. Ofte er det karriere og fritidssysler som opptar mesteparten av tiden, så får Jesus få det som blir til overs. Vi sliter oss ut med jobb og karriere, og så må vi bruke fritiden på å «ta oss igjen», og gjøre det vi har lyst til.

Er det dette Jesus døde for?

Corrie Ten Boom har sagt; If the devil can’t make you bad, he will make you busy. Hvis djevelen ikke kan gjøre deg ond, vil han gjøre deg travel. Noen ganger må vi stoppe opp å tenke gjennom; trenger vi egentlig å holde på med alt det vi holder på med?

Jesus døde for å få tilbake det han hadde mistet i Eden; sin familie. Det du og jeg er kalt til å leve for er Guds familie. Den ble du frelst inn i da du ble frelst, og den er du kalt til å leve i og leve for. Guds familie er dine søsken i troen, først og fremst din lokale menighet, ditt lokale fellesskap. Vi skal ikke lenger leve for oss selv, for vår egen velstand for vår egen framgang for vår egen lykke, vi skal leve for han som døde og sto opp for oss. Vi skal leve for Kristus, det betyr at vi skal leve for hverandre!

Er de tingene du lever for verdt Kristus å dø for? Det er bare ett svar på dette; hvis det du lever for er fellesskapet i Guds Rike, de helliges samfunn, familien i troen, så lever du for det eneste det var verdt Kristus å dø for.

Han døde ikke for å gjøre deg rik eller berømt eller for at dine planer skulle lykkes, han døde for å få tilbake sin familie, han døde for at du skulle få bli en del av den familien.

Å leve for Kristus er å leve for menigheten!