Andakter/Ukas andakt: Tålmodig (uke 42)

Ukas andakt: Tålmodig (uke 42)

Av Gjermund Aglen foto: Rita Aglen

 

«Vær da tålmodige, søsken, til Herren kommer! En bonde må vente på den dyrebare grøden fra jorden og være tålmodig til både høstregnet og vårregnet har falt. Også dere må være tålmodige og gjøre hjertene sterke, for Herren kommer snart.  Kom ikke med klager mot hverandre, søsken, for at dere ikke skal bli dømt. Se, dommeren står for døren.»

Jak. 5, 7-9

Jakob oppmuntrer oss til å være tålmodige i lidelser og vanskeligheter, mens vi venter på at Herren kommer. Så bruker han bildet på bonden som venter på avlingen. Vi skal være tålmodige og vi skal ikke komme med klager mot hverandre.

Vi skal altså ikke bare være generelt tålmodige, men tålmodige med hverandre.

Det slår meg at Paulus snakker om Åndens frukter som vokser fram i dem som lever i Ånden, de som følger Jesus. Kanskje kan de også til tider drøye. Ikke all frukt modnes samtidig, noe lar vente på seg.

Gud arbeider med oss, og kommer til å fortsette med det til Herren kommer tilbake. Vi er ikke ferdige, vi er på vandring. La oss derfor være tålmodige med hverandre, og med oss selv. Noen frukt modnes sent, noen ting tar tid å endre. La oss ikke komme med klager mot hverandre, men hjelpe og støtte hverandre på veien. La oss nyte og glede oss over den gode frukten som modnes, og ha tålmodighet med den sure karten som ennå trenger tid…

Powered by Cornerstone